Hverdag

Dyder som høflighed, tillid, respekt og ansvarlighed er omdrejningspunktet i Ertebjerggaards hverdag og de unges trivsel.

 

Med hverdagens normer og rammer som rettesnor fungerer Ertebjerggaard som et spejlbillede af den virkelighed, som de unge har været afskåret fra. Hos os får de mulighed for at danne relationer og skabe et socialt netværk med andre "almindelige mennesker" både unge og voksne, som har deres gang her på gården.

 

De unge, der måske gennem en problematisk opvækst og et dårligt miljø er havnet på et skråplan, bliver mødt med tillid, respekt og ansvarlighed. Det er grundlæggende og basale værdier, der skal guide dem mod en ny og bedre tilværelse, som de selv og deres omgivelser kan få stor gavn af.

 

De unge får frie tøjler mod at tage ansvar og bevise, at de kan forvalte tilliden og fungere i normale rammer – uden at blive fristet af gamle vaner.

 

Det kræver respekt at få respekt – og en ny chance til et bedre liv!

 

Fysiske rammer

ErtebjergGaard er centrum for de fysiske rammer.

 

Stuehuset er bolig for stedets daglige leder Karsten Hansen.


Sidelængen til stuehuset er der indrettet forskellige værksteder. I ridehalen finder man rytterstuen, som både fungere som samlingspunkt ved pauser og måltider, samt administration.  

 

Fritid

Fysisk aktivitet er en væsentlig forudsætning for at kunne fungere i en normal hverdag.


ErtebjergGaard har de fornødne rammer til, at de unge kan udvikle et aktivt fritidsliv med fysisk aktivitet og et socialt netværk i områdets fritidsliv.

ErtebjergGaard har eget træningsrum, men ser også meget gerne, at de unge vælger at gå til holdsport, hvor man sammen med andre får et godt resultat eller en positiv oplevelse - og ikke mindst danner sociale relationer med andre.

 

Derudover tilskynder ErtebjergGaard også, at man bruger de faciliteter, som der tilbydes i byen, f.eks. flere fitnesscentre, svømmehal, sportshaller mm.  Har de unge andre fritidsinteresse end dem, som de lokale foreninger udbyder, hjælper ErtebjergGaard gerne med de fornødne kontakter til andre foreninger.


Personalet og de unge arrangerer også diverse andre oplevelser. Vi har mange fællesarrangementer med rundbold, volleyturneringer, biografture og lignende som vi kan hygge os sammen omkring. Der ud over laver vi ofte fællesarrangementer med opstalderne på stutteriet vi afholdt cowboy-indianerfest i ridehallen, juletræsfester op til jul, koncerter og meget andet.

 


Opholdssted
 


 


    

Schreiber Gruppen
 
Ertebjerggård   //   Krænkerupvej 14, Havrebjerg, 4200 Slagelse    -    Stutteri Ertebjerg   // Krænkerupvej 14, Havrebjerg, 4200 Slagelse, CVR. 32641849